Δευ - Παρ: 6:30 - 21:00
Σάββατο: 7:30-1:30
(+30) 210 2715350-51

Ακτινογραφία Λεκάνης – Ισχίων

ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΛΕΚΑΝΗΣ - ΙΣΧΙΩΝ

Η Μικροβιολογία αποτελεί κλάδο της Ιατρικής  που επικεντρώνεται στη μελέτη  των μικροοργανισμών, στις διαφορετικές στους ιδιότητες, καθώς και στις κλινικές εφαρμογές τους. Στο Μικροβιολογικό τμήμα, πραγματοποιούνται όλες οι βασικές εξετάσεις για την ανίχνευση των μικροοργανισμών.

Στο Μικροβιολογικό εργαστήριο εκτελούνται τόσο άμεσες μικροβιολογικές εξετάσεις όσο και καλλιέργειες βιολογικών υγρών, που μπορούν να λειτουργήσουν είτε προληπτικά για την αποφυγή κάποιας λοίμωξης είτε ως μέσο παρακολούθησης κάποιας χρόνιας λοίμωξης.

Επίσης  γίνονται εξετάσεις ούρων που αφορούν τόσο στην γενική ούρων όσο και στην εξέταση ούρων με μικροσκόπηση αντίθεσης φάσης (phase contrast) για τον προσδιορισμό της προέλευσης των ερυθρών αιμοσφαιρίων (κύστεως ουρητήρων, νεφρικού σπειράματος κ.α.) σε περιπτώσεις αιματουρίας , ανάλυση σπέρματος (σπερμοδιάγραμμα), ορολογικές και μικροσκοπικές εξετάσεις κοπράνων.

Οι μικροβιολογικές εξετάσεις αποτελούν εργαστηριακό εργαλείο του Ιατρικού κλάδου και της Βιολογίας, και επικεντρώνονται:
  1. στη συλλογή για μελέτη των μικροοργανισμών που υπάρχουν στο αίμα
  2. στις διαφορετικές ιδιότητες που τους διέπουν
  3. καθώς και στις κλινικές εφαρμογές τους
Στο Μικροβιολογικό εργαστήριο του διαγνωστικού κέντρου ΙΩΝΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗ, πραγματοποιούνται όλες οι βασικές μικροβιολογικές εξετάσεις (εξετάσεις αίματος, γενική αίματος) για την ανίχνευση αυτών των μικροοργανισμών. Διαθέτουμε ιατρικό εξοπλισμό με σύγχρονους αιματολογικούς αναλυτές πολλαπλών δυνατοτήτων.

Στο πρόσφατα ανακαινισμένο μικροβιολογικό εργαστήριο της ΙΩΝΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗ θα συναντήσετε άριστα καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό, έμπειρους αιματολήπτες και σύγχρονο εξοπλισμό, παράγοντες που είναι σε θέση να σας εγγυηθούν ευχάριστο περιβάλλον, εξετάσεις χωρίς ταλαιπωρία και έγκυρα αποτελέσματα. Με ειδικό εξοπλισμός φροντίζουμε για την ανώδυνη αιμοληψία και την αντιμετώπιση ακόμη και δύσκολων περιπτώσεων όπου οι φλέβες μπορεί να είναι ευπαθείς ή δυσεύρετες , ελαχιστοποιώντας την όποια ενόχληση.
Image

Τι είναι μια ακτινογραφία της λεκάνης και των ισχίων;

Μια ψηφιακή ακτινογραφία λεκάνης και ισχίων είναι μια κοινή εξέταση απεικόνισης που χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες, για να βοηθήσει τους γιατρούς να δουν το εσωτερικό του σώματος, χωρίς να χρειάζεται να το ανοίξουν με χειρουργική επέμβαση.

Σήμερα, υπάρχουν διάφοροι τύποι ακτινογραφιών για συγκεκριμένους σκοπούς. Μια ψηφιακή ακτινογραφία της λεκάνης, ισχίων επικεντρώνεται ειδικά στην περιοχή μεταξύ των γοφών σας που κρατά πολλά από τα αναπαραγωγικά και πεπτικά σας όργανα. Η λεκάνη σας αποτελείται από τρία οστά και σχηματίζει επίσης τον ισχίο σας.

Όπως όλες οι ακτινογραφίες, η εξέταση αυτή χρησιμοποιεί μικρή ποσότητα ακτινοβολίας, επομένως δεν συνιστάται γενικά για έγκυες γυναίκες ή μικρά παιδιά, εκτός εάν οι κίνδυνοι μη λήψης τους είναι μεγαλύτεροι από ότι η λήψη τους.

Γιατί γίνεται μια ακτινογραφία της λεκάνης και των ισχίων;

Ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει πυελική ακτινογραφία για πολλούς λόγους. Συχνά, μια ακτινογραφία λαμβάνεται μετά από ένα τραυματικό συμβάν, όπως ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα ή μια πτώση. Μια ακτινογραφία λεκάνης, ισχίων μπορεί να βοηθήσει τον γιατρό σας να ανιχνεύσει διάφορες καταστάσεις, όπως:

  1. Αρθρίτιδα που επηρεάζει το ισχίο σας.
  2. Φλεγμονή στο ισχίο.
  3. Πυελικά κατάγματα.
  4. Εξάρσεις ισχίου.
  5. Δυσκαμψία της σπονδυλικής στήλης ή του ιερού θηλώματος, η οποία ονομάζεται αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα.
  6. Όγκους.
Κίνδυνοι από την ψηφιακή ακτινογραφίας της λεκάνης και του ισχίου.

Οι ακτίνες Χ χρησιμοποιούν μικρές ποσότητες ακτινοβολίας. Το επίπεδο έκθεσης θεωρείται ασφαλές για τους ενήλικες αλλά όχι για την ανάπτυξη εμβρύων. Εάν είστε έγκυος ή πιστεύετε ότι μπορεί να είστε έγκυος, ενημερώστε το γιατρό σας πριν από την εξέταση. Μπορεί να σας προτείνει εναλλακτικές μεθόδους εξετάσεων που δεν χρησιμοποιούν ακτινοβολία, όπως σάρωση μαγνητικής τομογραφίας.

Αν κάνετε ψηφιακή ακτινογραφία λεκάνης λόγω τραυματικού γεγονότος που προκαλεί πόνο και ενδεχομένως σπασμένη λεκάνη, μπορεί να αντιμετωπίσετε επιπλέον πόνο κατά τη διάρκεια της ακτινογραφίας. Η εξέταση απαιτεί να προσαρμόσετε το σώμα σας, έτσι ώστε να μπορούν να ληφθούν σαφείς εικόνες και μπορεί να σας προκαλέσουν δυσφορία. Εάν ανησυχείτε, ρωτήστε το γιατρό σας για φάρμακα για τον πόνο πριν από την ακτινογραφία λεκάνης, ισχίου.

Πώς γίνεται η ψηφιακή ακτινογραφία της λεκάνης;

Οι ακτινογραφίες λεκάνης, ισχίου εκτελούνται στο τμήμα ακτινολογίας του νοσοκομείου ή σε διαγνωστικό κέντρο που ειδικεύεται σε ακτινολογικές εξετάσεις. Μόλις είστε πλήρως προετοιμασμένοι, ένας τεχνικός ακτίνων Χ θα σας εξηγήσει πώς να τοποθετήσετε το σώμα σας, για να έχετε τις καλύτερες εικόνες. Ο τεχνικός σας πιθανόν να σας ζητήσει να ξαπλώσετε, να καθίσετε ή να σταθείτε σε διάφορες θέσεις κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

Ορισμένες εικόνες μπορούν να ληφθούν ενώ στέκεστε μπροστά από μια εξειδικευμένη πλάκα που περιέχει αισθητήρες ακτίνων Χ. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο τεχνικός θα μετακινήσει μια μεγάλη κάμερα συνδεδεμένη σε ένα χαλύβδινο βραχίονα πάνω από το σώμα σας.

Ενώ οι εικόνες λαμβάνονται, θα πρέπει να κρατήσετε την αναπνοή σας και να παραμείνετε ακίνητοι για να ληφθούν πιο ξεκάθαρες εικόνες. Όταν ο ακτινολόγος σας είναι ικανοποιημένος με τις εικόνες που έχουν ληφθεί, η ψηφιακή ακτινογραφία λεκάνης και ισχίου έχει τελειώσει.

Ο ακτινολόγος θα μεταβιβάσει τις εικόνες σε έναν υπολογιστή και στη συνέχεια θα στείλει τα ευρήματα στον γιατρό σας. Τα αποτελέσματα από την ακτινογραφία λεκάνης, ισχίου μπορεί να είναι διαθέσιμα την ίδια ημέρα.

Ο γιατρός σας θα δει τις ακτινογραφίες και θα καθορίσει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η αξιολόγηση τους. Μπορεί να ζητήσει πρόσθετες ακτινολογικές εξετάσεις της λεκάνης, εξετάσεις αίματος ή άλλες διαγνωστικές εξετάσεις για πιο ολοκληρωμένη και ακριβή διάγνωση και να καταλήξει σε ένα σχέδιο θεραπείας.

 

Θα χαρούμε να εξυπηρετήσουμε! Για ραντεβού, πληροφορίες, οδηγίες. Eπικοινωνήστε μαζί μας!

ionio_logo4.png
Νοιαζόμαστε για την υγεία σας!

Λεωφ. Ηρακλείου 202, Νέα Ιωνία, 14231

Τηλ: 210 2715350
210 2715351
Email: ionio@ionioiatriki.gr

Προσβασιμότητα με ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας και Λεωφορεία Α8,602,500 (Στάση Τροχονόμου)

Search