Δευ - Παρ: 6:30 - 21:00
Σάββατο: 7:30-1:30
(+30) 210 2715350-51

Υπέρηχο Μαστού

Υπέρηχο Μαστού

Τι είναι το υπερηχογράφημα μαστού;

Το υπερηχογράφημα μαστού είναι μια τεχνική απεικόνισης που χρησιμοποιείται συνήθως για την ανίχνευση όγκων και άλλες ανωμαλίες του μαστού. Ο υπερηχογράφος χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα υψηλής συχνότητας για να παράγει λεπτομερείς εικόνες του εσωτερικού του μαστού. Σε αντίθεση με τις ακτίνες X και τις αξονικές, οι υπέρηχοι δεν χρησιμοποιούν ακτινοβολία και θεωρούνται ασφαλείς για τις έγκυες γυναίκες και τις μητέρες που θηλάζουν.

Τα υπερηχογραφήματα στην ΙΩΝΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ, πραγματοποιούνται από ιατρικό προσωπικό, με υψηλή επιστημονική κατάρτιση, με τον νέο και σύγχρονο.
Image

Γιατί εκτελείται ένα υπερηχογράφημα μαστού;

Ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει υπερηχογράφημα μαστού αν ανακαλύψει ύποπτο εύρημα στο στήθος σας. Ένα υπερηχογράφημα βοηθάει το γιατρό σας να καθορίσει αν το εύρημα είναι μια κύστη γεμάτη υγρό ή ένας συμπαγής όγκος. Επίσης, του επιτρέπει να καθορίσει τη θέση και το μέγεθος του ευρήματος.

Ενώ ένα υπερηχογράφημα μαστού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αξιολόγηση ενός ευρήματος, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθορίσει εάν η μάζα είναι καρκινική. Αυτό μπορεί να διαπιστωθεί μόνο εάν ένα δείγμα ιστού ή υγρού αφαιρεθεί από το μαστό και εξεταστεί σε ένα εργαστήριο. Για να αποκτήσετε δείγμα ιστού ή υγρού, ο γιατρός σας μπορεί να εκτελέσει βιοψία βελόνας, καθοδηγούμενη από μηχάνημα υπερήχων. Κατά τη διάρκεια αυτής της εξέτασης, ο γιατρός σας θα χρησιμοποιήσει υπερηχογράφημα μαστού ως οδηγό, ενώ θα αφαιρεί το δείγμα ιστού ή υγρού. Το δείγμα θα αποσταλεί έπειτα σε εργαστήριο για ανάλυση. Μπορεί να αισθάνεστε νευρικές ή φοβισμένες ενώ περιμένετε τα αποτελέσματα της βιοψίας, αλλά είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι τέσσερις στους πέντε όγκους μαστού είναι καλοήθεις ή μη καρκινικοί.

Εκτός από τη χρήση για τον προσδιορισμό της φύσης μιας ανωμαλίας του μαστού, μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί υπερηχογράφημα μαστού σε γυναίκες που θα πρέπει να αποφεύγουν την ακτινοβολία, όπως:

  • Γυναίκες ηλικίας κάτω των 25 ετών.
  • Γυναίκες που είναι έγκυες.
  • Γυναίκες που θηλάζουν.
  • Γυναίκες με εμφυτεύματα στήθους σιλικόνης.


Πώς μπορώ να προετοιμαστώ για υπερηχογράφημα μαστού;

Το υπερηχογράφημα του μαστού δεν απαιτεί ιδιαίτερη προετοιμασία. Είναι σημαντικό να αποφύγετε την εφαρμογή λοσιόν ή άλλων καλλυντικών στο στήθος σας πριν από το υπερηχογράφημα. Αυτό μπορεί να επηρεάσει την ακρίβεια της εξέτασης.Πώς γίνεται ένα υπερηχογράφημα μαστού;

Πριν από το υπερηχογράφημα, ο γιατρός θα εξετάσει το στήθος σας. Θα σας ζητήσει στη συνέχεια να βγάλετε τα ρούχα σας από τη μέση και πάνω και να βάλετε την πλάτη σας σε ένα τραπέζι υπερήχων.

Ο γιατρός θα εφαρμόσει ένα ειδικό τζελ στο στήθος σας. Αυτό το αγώγιμο τζελ βοηθάει τα ηχητικά κύματα να διαπερνούν το δέρμα σας. Ο γιατρός θα μετακινήσει στη συνέχεια μια συσκευή που μοιάζει με ραβδί που ονομάζεται μορφοτροπέας πάνω από το στήθος σας.

Ο υπερηχογράφος στέλνει και δέχεται ηχητικά κύματα υψηλής συχνότητας. Καθώς τα κύματα αναπηδούν από τις εσωτερικές δομές του μαστού σας, ο μορφοτροπέας καταγράφει αλλαγές στην ταχύτητα και την κατεύθυνση τους. Αυτό δημιουργεί μια καταγραφή σε πραγματικό χρόνο, του εσωτερικού του στήθους σας, σε μια οθόνη υπολογιστή. Αν βρει κάτι ύποπτο, θα πάρει πολλές φωτογραφίες.

Μόλις καταγραφούν οι εικόνες, ο γιατρός θα καθαρίσει το τζελ από το στήθος σας και στη συνέχεια μπορείτε να ντυθείτε.Ποιοι είναι οι κίνδυνοι ενός υπερηχογραφήματος μαστού;

Δεδομένου ότι ο υπερηχογράφος του μαστού δεν απαιτεί τη χρήση ακτινοβολίας, δεν δημιουργεί κινδύνους. Οι εξετάσεις ακτινοβολίας δεν θεωρούνται ασφαλείς για τις έγκυες γυναίκες. Ένας υπερηχογράφος είναι η προτιμώμενη μέθοδος εξέτασης του μαστού για έγκυες γυναίκες. Στην πραγματικότητα, η εξέταση χρησιμοποιεί τον ίδιο τύπο υπερηχητικών κυμάτων που χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση της ανάπτυξης ενός εμβρύου.Τα υπερηχογραφήματα μαστών στην ΙΩΝΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ

Το υπερηχογράφημα μαστών είναι μια συνηθισμένη συμπληρωτική εξέταση με την μαστογραφία, που μπορεί να βοηθήσει για την περαιτέρω διερεύνηση ενός ευρήματος και εφαρμόζεται από ιατρούς που έχουν εμπειρία σ’ αυτή τη μέθοδο και γνωρίζουν καλά τις παθήσεις του μαστού.

Στο υπερηχογράφημα χρησιμοποιούνται υπερηχητικά κύματα για την εξέταση του μαστού.Η εξέταση είναι εντελώς ανώδυνη και δεν εκπέμπεται καθόλου ακτινοβολία. Είναι κατάλληλη για την εξέταση πυκνών μαστών κατά κανόνα νέων ασθενών.

Τα υπερηχογραφήματα είναι ιδανικό για την αναγνώριση κυστικών βλαβών.  Τα σύγχρονα μηχανήματα της ΙΩΝΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν αν ο όγκος έχει αγγείωση, Επίσης έχουμε τη δυνατότητα μέσω της τρισδιάστατης απεικόνισης που μας προσφέρει ο σύγχρονος εξοπλισμός να εμβαθύνουμε στη  διάγνωση κάποιων ευρημάτων.

Αν και η ψηφιακή μαστογραφία αποτελεί την καλύτερα τεκμηριωμένη εξέταση μαστού, μόνο όφελος μπορεί να υπάρχει από ένα συνοδευτικό υπερηχογράφημα.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε πόσο κοστίζει ο υπέρηχος μαστών στο διαγνωστικό μας κέντρο.

Θα χαρούμε να εξυπηρετήσουμε! Για ραντεβού, πληροφορίες, οδηγίες. Eπικοινωνήστε μαζί μας!

ionio_logo4.png
Νοιαζόμαστε για την υγεία σας!

Λεωφ. Ηρακλείου 202, Νέα Ιωνία, 14231

Τηλ: 210 2715350
210 2715351
Email: ionio@ionioiatriki.gr

Προσβασιμότητα με ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας και Λεωφορεία Α8,602,500 (Στάση Τροχονόμου)

Search