Δευ - Παρ: 6:30 - 21:00
Σάββατο: 7:30-1:30
(+30) 210 2715350-51

Ανοσολογικό

ΑΝΑΣΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Η Ανοσολογία αποτελεί έναν κλάδο των Ιατρικών και Βιολογικών επιστημών που μελετάει τις λειτουργίες του ανοσοποιητικού συστήματος κάτω από φυσιολογικές και παθολογικές καταστάσεις. Η συνεχής εξέλιξη στον κλάδο των Βιοιατρικών επιστημών, η ανάπτυξη νέων εξειδικευμένων ανοσολογικών δεικτών και οι ποικίλες μέθοδοι που εφαρμόζονται αποτελούν επιτεύγματα της τελευταίας τεχνολογίας προκειμένου να εξασφαλιστεί η υψηλή αποδοτικότητα, η μείωση του χρόνου διεκπεραίωσης της αναλυτικής διαδικασίας και η ακρίβεια του αποτελέσματος.

Το εργαστήριο Ανοσολογίας εκτελεί ένα ευρύ φάσμα ανοσολογικών δοκιμασιών που καλύπτει τους τομείς ανοσοχημείας, ανοσοκυτταρολογίας, αυτοανοσίας και  ιστοσυμβατότητας, συμβάλλοντας σημαντικά στην διερεύνηση των νοσημάτων, στον έλεγχο της πορείας της νόσου και την διαχείριση της θεραπείας. Οι ανοσολογικές εξετάσεις ελέγχουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος κάτω από φυσιολογικές και παθολογικές καταστάσεις και οδηγούν στον προσδιορισμό παθολογικών μηχανισμών και λειτουργιών του ανοσοποιητικού συστήματος.

Στην ΙΩΝΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗ, πραγματοποιούνται ανοσολογικές εξετάσεις που οδηγούν στον προσδιορισμό των παθολογικών μηχανισμών και λειτουργιών των νοσημάτων του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπινου σώματος.

Το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα αποτελεί έναν αξιοσημείωτο μηχανισμό προσαρμογής, με τον οποίο προστατεύεται ο οργανισμός από διάφορους παθογόνους μικροοργανισμούς και από άλλες ασθένειες. Ο στόχος του ανοσοποιητικού συστήματος είναι να  προστατεύει τον οργανισμό από ασθένειες, εντοπίζοντας και σκοτώνοντας τα καρκινογόνα ή παθογόνα κύτταρα. 

Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα δεν λειτουργεί σωστά και επαρκώς ή εάν η παθογονική επίθεση που δέχεται ο οργανισμός είναι αρκετά μεγάλη για να μπορέσει να καταπολεμηθεί, τότε ο οργανισμός θα αρρωσταίνει. Οι ανοσολογικές εξετάσεις εντοπίζουν και καθιστούν ανιχνεύσιμες τέτοιες πιθανές δυσλειτουργίες του οργανισμού.

Image

Η άρτια λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού μας είναι ιδιαίτερα σημαντική για την αποτροπή της εμφάνισης διαφόρων επικίνδυνων ασθενειών. Σε περίπτωση που παρατηρείται ανώμαλη αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος, εμφανίζονται ασθένειες όπως είναι τα αυτοάνοσα νοσήματα, οι επικίνδυνες λοιμώξεις, οι διάφορες αλλεργίες, τα επικίνδυνα καρκινώματα,  το σύνδρομο της χρόνιας κόπωσης και άλλα. Οι τυπικές λοιμώξεις και οι λοιμώξεις ιδιαίτερα σημαντικής βαρύτητας είναι τα συχνότερα συμπτώματα της καταστολής του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Τα κύρια πεδία όπου οι ανοσολογικοί δείκτες χρησιμοποιούνται για την εργαστηριακή διάγνωση είναι:

 Αυτοάνοσα νοσήματα (Ρευματοειδής αρθρίτιδα, SLE, Συστηματικές αγγειίτιδες κ.α.)

  • Αντιγόνα Ιστοσυμβατότητας  
  • Ανοσοανεπάρκειες
  • Αιματολογικά νοσήματα
  • Έλεγχος λοιμωδών νοσημάτων
  • Έλεγχος αλλεργιών

Θα χαρούμε να εξυπηρετήσουμε! Για ραντεβού, πληροφορίες, οδηγίες. Eπικοινωνήστε μαζί μας!

ionio_logo4.png
Νοιαζόμαστε για την υγεία σας!

Λεωφ. Ηρακλείου 202, Νέα Ιωνία, 14231

Τηλ: 210 2715350
210 2715351
Email: ionio@ionioiatriki.gr

Προσβασιμότητα με ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας και Λεωφορεία Α8,602,500 (Στάση Τροχονόμου)

Search