Δευ - Παρ: 6:30 - 21:00
Σάββατο: 7:30-1:30
(+30) 210 2715350-51

Αξονική εγκεφάλου

Αξονική εγκεφάλου

Τι είναι η αξονική τομογραφία εγκεφάλου; 

Η αξονική τομογραφία, γνωστή και ως σάρωση CT, είναι μια διαγνωστική ιατρική εξέταση που, όπως και οι παραδοσιακές ακτινογραφίες, παράγει πολλές εικόνες ή εικόνες του εσωτερικού του σώματος. Οι εικόνες διατομής που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια μιας αξονικής τομογραφίας του εγκεφάλου, μπορούν να επαναδιαμορφωθούν σε πολλαπλά επίπεδα και μπορούν ακόμη και να δημιουργήσουν τρισδιάστατες εικόνες. Αυτές οι εικόνες μπορούν να προβληθούν σε οθόνη υπολογιστή, να εκτυπωθούν σε φιλμ ή να μεταφερθούν σε CD ή DVD. Για την αξονική τομογραφία εγκεφάλου είναι πιθανό να χρησιμοποιηθεί σκιαγραφικό για πιο ευκρινή ευρήματα. 

Οι τομογραφικές εικόνες του εσωτερικού του εγκεφάλου, των μαλακών ιστών και των αιμοφόρων αγγείων παρέχουν μεγαλύτερη λεπτομέρεια από τις παραδοσιακές ακτινογραφίες. Η αξονική τομογραφία εγκεφάλου παρέχει λεπτομερέστερες πληροφορίες σχετικά με εγκεφαλικό επεισόδιο , όγκους του εγκεφάλου και άλλες ασθένειες του εγκεφάλου. 

Η αξονική τομογραφία (CT) εγκεφάλου χρησιμοποιεί ειδικό εξοπλισμό ακτινών Χ για να βοηθήσει στην εκτίμηση των σοβαρών πονοκεφάλων, της ζάλης και άλλων συμπτωμάτων του ανευρύσματος, της αιμορραγίας, του εγκεφαλικού επεισοδίου και των εγκεφαλικών όγκων. Βοηθά επίσης τον γιατρό σας, να αξιολογήσει και να σχεδιάσει την ακτινοθεραπεία για τον καρκίνο του εγκεφάλου. Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, μπορεί να αποκαλύψει εσωτερικούς τραυματισμούς και αιμορραγία αρκετά γρήγορα για να βοηθήσει να σωθούν ζωές. 

 

Image

Γιατί πραγματοποιείται μία αξονική τομογραφία εγκεφάλου; 

Η αξονική τομογραφία του εγκεφάλου γίνεται για να διερευνηθούν τα αίτια των συμπτωμάτων όπως είναι ο συστηματικός πονοκέφαλος, η νοητική σύγχυση, η αδυναμία και οι σπασμοί. Η εξέταση έχει ως στόχο την εύρεση ή τον αποκλεισμό ύπαρξης ανευρύσματος, όγκου ή κάποιου είδος λοίμωξης. Επίσης η αξονική τομογραφία εγκεφάλου χρησιμοποιείται στην ανίχνευση πιθανής εγκεφαλικής αιμορραγίας. Τέλος, είναι χρήσιμη για την άμεση διάγνωση νευρολογικών παθήσεων

Η αξονική τομογραφία του εγκεφάλου χρησιμοποιείται συνήθως για την ανίχνευση: 

  • Αιμορραγίας ή εγκεφαλικής βλάβης μετά από τραυματισμούς στο κεφάλι. 
  • Αιμορραγίας που προκαλείται από ρήξη ή διαρροή ανευρύσματος σε ασθενή με ξαφνική σοβαρή κεφαλαλγία. 
  • Ενός θρόμβου αίματος ή αιμορραγίας μέσα στον εγκέφαλο, από έναν ασθενή που παρουσιάζει συμπτώματα ενός εγκεφαλικού επεισοδίου. 
  • Ένα αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο. 
  • Όγκους του εγκεφάλου. 
  • Διευρυμένες κοιλότητες του εγκεφάλου σε ασθενείς με υδροκέφαλο 

Επίσης η αξονική τομογραφία εγκεφάλου πραγματοποιείται για: 

  • Σχεδιασμό ακτινοθεραπείας για τον καρκίνο του εγκεφάλου. 
  • Καθοδήγηση της διέλευση μιας βελόνας που χρησιμοποιείται για την απόκτηση δείγματος ιστού ( βιοψία ) από τον εγκέφαλο. 

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε πόσο κοστίζει η αξονική τομογραφία εγκεφάλου. 

Θα χαρούμε να εξυπηρετήσουμε! Για ραντεβού, πληροφορίες, οδηγίες. Eπικοινωνήστε μαζί μας!

ionio_logo4.png
Νοιαζόμαστε για την υγεία σας!

Λεωφ. Ηρακλείου 202, Νέα Ιωνία, 14231

Τηλ: 210 2715350
210 2715351
Email: ionio@ionioiatriki.gr

Προσβασιμότητα με ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας και Λεωφορεία Α8,602,500 (Στάση Τροχονόμου)

Search