Δευ - Παρ: 6:30 - 21:00
Σάββατο: 7:30-1:30
(+30) 210 2715350-51

Παιδοκαρδιολογικό

ΠΑΙΔΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Στην ΙΩΝΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗ πραγματοποιούνται Τriplex καρδιάς σε παιδιά άνω των 6 ετών από ειδικό παιδοκαρδιολόγο στα πλαίσια ελέγχου αθλητικής ικανότητας ή απλά προληπτικού ελέγχου.

Κάθε παιδί πριν την έναρξη οποιασδήποτε αθλητικής δραστηριότητας θα πρέπει να υποβάλλεται σε προαθλητικό έλεγχο. Ο προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται μαζικά σε παλαιούς και νέους αθλητές, εδώ και πολλές δεκαετίες, σε χώρες του εξωτερικού και προσφάτως και στην χώρα μας. Ο σκοπός του προαθλητικού καρδιολογικού ελέγχου έχει στόχο τη διάγνωση παθολογικών καταστάσεων που δεν αποκλείουν την πλήρη ή με περιορισμούς αθλητική δραστηριότητα, αλλά απαιτούν ειδικές προφυλάξεις και παρακολούθηση.

Έτσι ένας πλήρης καρδιολογικός έλεγχος θα πρέπει να περιλαμβάνει παράλληλα με τη λήψη του ατομικού και οικογενειακού ιστορικού και την κλινική εξέταση, τη διενέργεια ηλεκτροκαρδιογραφήματος και Triplex καρδιάς.

Image

Ο καρδιολογικός έλεγχος στα παιδιά είναι πολύ σημαντικός παρόλο που τα παιδιά αποτελούν μια πληθυσμιακή ομάδα όπου οι καρδιαγγειακές παθήσεις εμφανίζονται σε πολύ χαμηλή συχνότητα. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο καρδιολογικός έλεγχος, είναι ακίνδυνος, δεν περιέχει δηλαδή κανενός είδους ακτινοβολία για το παιδί και ανώδυνος, ενώ γίνεται σε μια ηλικία που τα περισσότερα παιδιά συνεργάζονται καλά με το γιατρό, ώστε τα αποτελέσματα να είναι έγκυρα και αξιόπιστα.

Θα χαρούμε να εξυπηρετήσουμε! Για ραντεβού, πληροφορίες, οδηγίες. Eπικοινωνήστε μαζί μας!

ionio_logo4.png
Νοιαζόμαστε για την υγεία σας!

Λεωφ. Ηρακλείου 202, Νέα Ιωνία, 14231

Τηλ: 210 2715350
210 2715351
Email: ionio@ionioiatriki.gr

Προσβασιμότητα με ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας και Λεωφορεία Α8,602,500 (Στάση Τροχονόμου)

Search