Δευ - Παρ: 6:30 - 21:00
Σάββατο: 7:30-1:30
(+30) 210 2715350-51

Βιοχημικό

ΒΙΟΧΗΜΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Το βιοχημικό τμήμα μελετά με τη βοήθεια χημικών αντιδράσεων, ουσίες που βρίσκονται στον οργανισμό, βγάζοντας έτσι χρήσιμα συμπεράσματα για τη συνολική λειτουργία του οργανισμού, καθώς και τη λειτουργία επιμέρους οργάνων. Είναι εξοπλισμένο με αναλυτή τελευταίας τεχνολογίας για την διασφάλιση ακριβούς και άμεσου αποτελέσματος.

Oι βιοχημικές εξετάσεις μπορούν να ανιχνεύσουν δυσλειτουργίες των συμπαγών οργάνων του οργανισμού μας καθώς και μεταβολικές διαταραχές αυτού. Οι βιοχημικές εξετάσεις έχουν σαν σκοπό τη μέτρηση ουσιών και βιοχημικών παραγόντων, με σκοπό τη διάγνωση ασθενειών.

Στην ΙΩΝΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗ διενεργούνται βιοχημικές εξετάσεις αίματος όπως:

  • ΓΕΝΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ, περιλαμβάνει αιματοκρίτη, λευκά και ερυθρά αιμοσφαίρια, αιμοσφαιρίνη, αιμοπετάλια για τον έλεγχο της πηκτικότητος του αίματος.
  • ΣΑΚΧΑΡΟ, για την πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη, και την παρακολούθηση της νόσου σε διαβητικούς ασθενείς.
  • ΟΥΡΙΑ, ΚΡΕΑΤΙΝΙΝΗ, για τον έλεγχο της λειτουργίας των νεφρών.
  • ΟΥΡΙΚΟ ΟΞΥ, ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ, ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ, HDL, LDL, για την πρόληψη της αρτηριοσκλήρωσης.
  • ΤΡΑΝΣΑΜΙΝΑΣΕΣ (SGOT, SGPT), ΑΛΚΑΛΙΚΗ ΦΩΣΦΑΤΑΣΗ (ALP), Γ – GT, για τον έλεγχο της λειτουργίας του ήπατος.
Image
Για παράδειγμα, η αύξηση του σακχάρου μπορεί να αποκαλύψει έναν αρχόμενο σακχαρώδη διαβήτη, ο οποίος στο αρχικό του στάδιο μπορεί να ελεγχθεί μόνο με αλλαγή των διαιτολογικών συνηθειών του ατόμου, χωρίς χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής, γεγονός εξαιρετικά σημαντικό για κάθε σύστημα υγείας.

Επίσης πραγματοποιούνται βιοχημικές εξετάσεις για έλεγχο σιδήρου, που δεν θα πρέπει να αρκεστούμε μόνο στις δικές του τιμές. Πρέπει οπωσδήποτε να κοιτάμε και την τιμή της φερριτίνης, της πρωτεΐνης που μεταφέρει το σίδηρο στον ανθρώπινο οργανισμό.

Στα αποτελέσματα των βιοχημικών εξετάσεων, μπορείτε να δείτε τις φυσιολογικές τιμές συγκριτικά με τις δικές σας, διαμορφώνοντας μία ολοκληρωμένη εικόνα.

Θα χαρούμε να εξυπηρετήσουμε! Για ραντεβού, πληροφορίες, οδηγίες. Eπικοινωνήστε μαζί μας!

ionio_logo4.png
Νοιαζόμαστε για την υγεία σας!

Λεωφ. Ηρακλείου 202, Νέα Ιωνία, 14231

Τηλ: 210 2715350
210 2715351
Email: ionio@ionioiatriki.gr

Προσβασιμότητα με ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας και Λεωφορεία Α8,602,500 (Στάση Τροχονόμου)

Search