Δευ - Παρ: 6:30 - 21:00
Σάββατο: 7:30-1:30
(+30) 210 2715350-51

Θυροειδούς Τραχήλου

ΥΠΕΡΗΧΟ ΓΡΑΦΗΜΑ ΘΥΡΟΕΙΔΟΥΣ

Τι είναι το υπερηχογράφημα του θυρεοειδούς;

Ο υπερηχογράφος είναι μια ανώδυνη εξέταση που χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα για τη δημιουργία εικόνων στο εσωτερικό του σώματός σας. Ο γιατρός σας θα χρησιμοποιεί συχνά υπερηχογράφημα για τη δημιουργία εικόνων ενός εμβρύου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ο υπερηχογράφος του θυρεοειδούς χρησιμοποιείται για την εξέταση του θυρεοειδούς για ανωμαλίες, όπως:

  1. κύστεις
  2. οζίδια
  3. όγκους


Τα υπερηχογραφήματα στην ΙΩΝΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗ, πραγματοποιούνται από ιατρικό προσωπικό, με υψηλή επιστημονική κατάρτιση, με τον νέο και σύγχρονο έγχρωμο υπερηχοτομογράφο, τελευταίας ψηφιακής τεχνολογίας, της εταιρείας TOSHIBA.

Το συγκεκριμένο σύστημα υπερήχων, είναι κατάλληλα σχεδιασμένο ώστε να μας παρέχει άριστη ευκρίνεια εικόνας αλλά και να ανταποκρίνεται με ιδιαίτερη αξιοπιστία στις σύγχρονες απαιτήσεις της γενικής ακτινολογίας- παθολογίας, καλύπτοντας με επιτυχία το ευρύ φάσμα και την ποικιλομορφία των κλινικών αναγκών του εξεταζόμενου.

Ο υπέρηχος θυρεοειδή μπορεί να ζητηθεί εάν μια εξέταση λειτουργίας θυρεοειδούς είναι ανώμαλη ή εάν ο γιατρός αισθάνεται μια ανάπτυξη στον θυρεοειδή σας εξετάζοντας το λαιμό σας. Ένας υπέρηχος θυρεοειδή μπορεί επίσης να ελέγξει έναν υπολειτουργικό ή υπερδραστήριο θυρεοειδή αδένα.

Μπορεί να κάνετε υπερηχογράφημα θυρεοειδούς ως μέρος μιας συνολικής φυσικής εξέτασης. Οι υπέρηχοι μπορούν να παρέχουν εικόνες υψηλής ανάλυσης των οργάνων σας που μπορούν να βοηθήσουν τον γιατρό σας να καταλάβει καλύτερα τη γενική σας υγεία. Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να ζητήσει υπερηχογράφημα εάν παρατηρήσει οποιεσδήποτε μη φυσιολογικό οίδημα, πόνο ή λοιμώξεις, έτσι ώστε να μπορεί να αποκαλύψει, οποιεσδήποτε υποκείμενες καταστάσεις που μπορεί να προκαλούν αυτά τα συμπτώματα.

Οι υπέρηχοι θυρεοειδή μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν εάν ο γιατρός σας χρειάζεται να κάνει βιοψία του θυρεοειδούς ή των περιβαλλόντων ιστών για να ελέγξει για τυχόν υπάρχουσες δυσλειτουργίες.
Image

Πώς γίνεται ένα υπερηχογράφημα θυρεοειδή;

Το υπερηχογράφημα θυρεοειδή πιθανώς θα εκτελεστεί σε νοσοκομείο ή σε μια εξωτερική ιατρική μονάδα που εκτελεί υπερήχους.

Πριν από τη εξέταση, αφαιρέστε τα περιδέραια και άλλα αξεσουάρ που μπορούν να εμποδίσουν το λαιμό σας.

Ο γιατρός σας μπορεί να προτείνει την έγχυση προϊόντων αντίθεσης στην κυκλοφορία του αίματός σας για τη βελτίωση της ποιότητας των εικόνων υπερήχων. Αυτό γίνεται συνήθως με μια γρήγορη έγχυση χρησιμοποιώντας μια βελόνα γεμάτη με υλικά όπως Lumason ή Levovist, τα οποία είναι κατασκευασμένα από αέριο γεμάτο με μικροσκοπικές φυσαλίδες.

Ο τεχνικός υπερήχων τοποθετεί ένα μαξιλάρι κάτω από το πίσω μέρος του λαιμού σας για να γυρίσει το κεφάλι σας πίσω και να εκθέσει το λαιμό σας. Ίσως να είστε άβολα σε αυτή τη θέση, αλλά συνήθως δεν είναι επώδυνη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να είστε σε θέση να καθίσετε όρθιοι κατά τη διάρκεια του υπερήχου θυρεοειδή.

Ο τεχνικός θα τρίψει στη συνέχεια το πήκτωμα στο λαιμό σας, το οποίο βοηθά τον ανιχνευτή υπερήχων, ή τον αισθητήρα, να γλιστρήσει πάνω στο δέρμα σας. Η γέλη μπορεί να έχει κρύα αίσθηση όταν εφαρμόζεται, αλλά η επαφή με το δέρμα σας το θερμαίνει.

Ο τεχνικός θα κινήσει τον ανιχνευτή μπρος-πίσω στην περιοχή όπου βρίσκεται ο θυρεοειδής σας. Αυτό δεν είναι επώδυνο. Επικοινωνήστε με τον τεχνικό σας εάν αισθανθείτε δυσφορία.

Οι εικόνες θα είναι ορατές σε μια οθόνη και χρησιμοποιούνται για να βεβαιωθείτε ότι ο ακτινολόγος έχει μια σαφή εικόνα του θυρεοειδούς σας για να αξιολογήσει. Οι τεχνικοί δεν επιτρέπεται να διαγνώσουν ή να εξηγήσουν αποτελέσματα υπερήχων, επομένως μην τους ζητήσετε να το κάνουν.

Το υπερηχογράφημα του θυρεοειδούς δεν συνδέεται με κινδύνους. Θα μπορείτε να συνεχίσετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες μόλις ολοκληρωθεί η εξέταση του θυρεοειδή.


Τι δείχνει ένα υπερηχογράφημα θυρεοειδούς;

Ένα υπερηχογράφημα θυρεοειδούς μπορεί να δώσει στον γιατρό σας πολύτιμες πληροφορίες, όπως:

    εάν η ανάπτυξη είναι γεμάτη με ρευστά ή στερεά,
    τον αριθμό των αυξήσεων,
    το σημείο όπου βρίσκονται οι αναπτύξεις,
    αν η ανάπτυξη έχει ξεχωριστά όρια,
    τη ροή αίματος στην ανάπτυξη.
    Ο υπέρηχος θυρεοειδή μπορεί επίσης να ανιχνεύσει μία βρογχοκήλη, ένα πρήξιμο του θυρεοειδούς αδένα.


Αποτελέσματα υπερήχου θυρεοειδή

Ο γιατρός, σας αναλύει τα αποτελέσματα και συζητάει μαζί σας σχετικά με τις πιθανές εξετάσεις παρακολούθησης ή τις καταστάσεις που μπορεί να υποδεικνύονται από το υπερηχογράφημα. Σε μερικές περιπτώσεις, το υπερηχογράφημα θυρεοειδή μπορεί να παρουσιάσει εικόνες οζιδίων που μπορεί ή όχι να είναι καρκινικά ή να περιέχουν μικροκαταστολές, κάτι που συχνά συνδέεται με τον καρκίνο. Ωστόσο, σύμφωνα με μία μελέτη , ο καρκίνος βρέθηκε μόνο σε 1 από κάθε 111 εξετάσεις υπερήχων και πάνω από το ήμισυ των ανθρώπων των οποίων τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα οζίδια του θυρεοειδούς δεν είχαν καρκίνο. Τα μικρά οζίδια είναι πιθανότατα μη καρκινικά.

Η παρακολούθηση εξαρτάται από τα αποτελέσματα υπερήχων. Ο γιατρός σας μπορεί να διατάξει μια βιοψία ενός ύποπτου κομματιού. Μια λεπτή αναρρόφηση βελόνας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για περαιτέρω διάγνωση. Κατά τη διάρκεια αυτής της εξέτασης, ο γιατρός σας εισάγει μια μακρά, λεπτή βελόνα σε μια κύστη στον θυρεοειδή σας για να συντάξει υγρό για να εξετάσει τον καρκίνο.

Μπορεί να μην χρειάζεστε επιπλέον φροντίδα αν ο υπέρηχος θυρεοειδή δεν παρουσιάζει ανωμαλίες. Εάν ο γιατρός σας εκτελεί υπερηχογραφήματα θυρεοειδούς ως μέρος μιας φυσικής εξέτασης, θα χρειαστεί να προετοιμαστείτε για τη διαδικασία και πάλι όταν επιστρέψετε για την εξέταση. Επίσης, εάν έχετε οικογενειακό ιστορικό ανωμαλιών του θυρεοειδούς ή σχετικών συνθηκών, ο γιατρός σας μπορεί να σας ζητήσει να κάνετε υπερηχογράφημα θυρεοειδούς συχνότερα, προκειμένου να ανιχνεύσετε τυχόν συμπτώματα σχετιζόμενα με το θυρεοειδικό νόσημα από νωρίς.

Εάν ο υπέρηχος θυρεοειδή αποκαλύπτει ανωμαλίες, ο γιατρός σας μπορεί να ζητήσει εξετάσεις παρακολούθησης για να περιορίσει τις συνθήκες που μπορεί να προκαλούν αυτές τις ανωμαλίες. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να χρειαστείτε άλλο υπερηχογράφημα ή διαφορετικό υπερηχογράφημα για να εξετάσετε σαφέστερα το θυρεοειδές σας. Εάν έχετε κύστη, οζίδιο ή όγκο, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει χειρουργική επέμβαση για να το αφαιρέσει ή άλλη θεραπεία για οποιαδήποτε πάθηση ή καρκίνο.
Οι υπέρηχοι του θυρεοειδή είναι γρήγορες, ανώδυνες, εξετάσεις και μπορούν να σας βοηθήσουν να ανιχνεύσετε καταστάσεις ή πρώιμα στάδια καρκίνου. Συζητήστε με το γιατρό σας αν πιστεύετε ότι έχετε οικογενειακό ιστορικό θυρεοειδικών προβλημάτων ή ανησυχείτε για πιθανή κατάσταση θυρεοειδούς προκειμένου να ξεκινήσετε προληπτικό υπερηχογράφημα.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε ραντεβού για υπέρηχο ή ελαστογραφία θυρεοειδούς. Οι τιμές μας είναι χαμηλές.

Θα χαρούμε να εξυπηρετήσουμε! Για ραντεβού, πληροφορίες, οδηγίες. Eπικοινωνήστε μαζί μας!

ionio_logo4.png
Νοιαζόμαστε για την υγεία σας!

Λεωφ. Ηρακλείου 202, Νέα Ιωνία, 14231

Τηλ: 210 2715350
210 2715351
Email: ionio@ionioiatriki.gr

Προσβασιμότητα με ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας και Λεωφορεία Α8,602,500 (Στάση Τροχονόμου)

Search