Δευ - Παρ: 6:30 - 21:00
Σάββατο: 7:30-1:30
(+30) 210 2715350-51

Αξονική αγγειογραφία

Αξονική αγγειογραφία

Πως χρησιμοποιείται η αξονική αγγειογραφία εγκεφάλου;

Με την αξονική αγγειογραφία εγκεφάλου μπορούμε να ελέγξουμε παθήσεις στα αγγεία του εγκεφάλου , ανευρύσματα, στενώσεις, αποφράξεις κτλ. Η αγγειογραφία  είναι μία επεμβατική εξεταστική μέθοδος που χρησιμοποιείται για την απεικόνιση των τεσσάρων τα τέσσερα αγγείων που αιματώνουν τον εγκέφαλο:

  • δεξιά καρωτίδα
  • αριστερή καρωτίδα
  • δεξιά σπονδυλική αρτηρία
  • αριστερή σπονδυλική αρτηρία

Οι αξονικές αγγειογραφίες εγκεφάλου γίνονται σε περιπτώσεις που υπάρχει εγκεφαλική αιμορραγία, όταν πρέπει να αντιμετωπιστεί ένα ανεύρυσμα και πριν την επέμβαση σε όγκο.

Τι να προσέξετε σε μια αξονική αγγειογραφία εγκεφάλου

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν υπάρχει πιθανότητα να είστε έγκυος και να συζητήσετε τυχόν πρόσφατες ασθένειες, ιατρικές καταστάσεις, φάρμακα που παίρνετε και αλλεργίες.

Θα σας δοθούν οδηγίες να μη φάτε και πιείτε τίποτα, αρκετές ώρες πριν την αξονική αγγειογραφία εγκεφάλου. Εάν έχετε γνωστή αλλεργία σε υλικό αντίθεσης, ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει φάρμακα για τη μείωση του κινδύνου αλλεργικής αντίδρασης. Αυτά τα φάρμακα πρέπει να ληφθούν 12 ώρες πριν από την αγγειογραφία του εγκεφάλου σας. Αφήστε τα κοσμήματα στο σπίτι και φορέστε χαλαρά, άνετα ρούχα.  Εάν θηλάζετε, μιλήστε με τον γιατρό σας για το πώς να προχωρήσετε.

Πως γίνεται μια αξονική αγγειογραφία εγκεφάλου

Η αξονική αγγειογραφία εγκεφάλου είναι μια ελάχιστα επεμβατική ιατρική εξέταση που βοηθά τους γιατρούς να διαγνώσουν και να θεραπεύσουν τις ιατρικές παθήσεις. Η αξονική αγγειογραφία του εγκεφάλου χρησιμοποιεί μία από τις τρεις τεχνολογίες απεικόνισης και στις περισσότερες περιπτώσεις απαιτείται ένεση υλικού αντίθεσης για την παραγωγή εικόνων αιμοφόρων αγγείων στο σώμα.

Η CT αγγειογραφία χρησιμοποιεί έναν αξονικό τομογράφο για να παράγει λεπτομερείς εικόνες τόσο των αιμοφόρων αγγείων όσο και των ιστών στον εγκέφαλο. Ένα πλούσιο σε ιώδιο υλικό αντίθεσης (χρωστική ουσία) συνήθως εκχύεται ενέσιμα σε μια φλέβα του βραχίονα. Στη συνέχεια πραγματοποιείται αξονική τομογραφία του εγκεφάλου, ενώ η αντίθεση ρέει μέσω των αιμοφόρων αγγείων στα διάφορα μέρη του εγκεφάλου. Μετά τη σάρωση, οι εικόνες θα υποστούν επεξεργασία χρησιμοποιώντας έναν ειδικό υπολογιστή και λογισμικό και θα εξεταστούν σε διαφορετικά επίπεδα και προβολές.

Image

Ιώνιο Ιατρική και αξονική αγγειογραφία εγκεφάλου

Ουσιαστικά πρόκειται για μια ανώδυνη εξέταση και διαρκεί λίγα λεπτά, με τον σύγχρονο τομογράφου PHILIPS BRILIANCE 32 που διαθέτει η Ιώνιο Ιατρική. Παίρνουμε απεικονιστικές εικόνες υψηλής ευκρίνειας μέσα από μία εξέταση που είναι σύντομη και ανώδυνη.

Στην Ιώνιο Ιατρική η εκπομπή ακτινοβολίας περιορίζεται πλέον του 40%  χάρη σε αυτόν τον υπερσύγχρονο τομογράφο. Οι πρόσφατα ανακαινισμένοι χώροι μας, εξασφαλίζουν άνετη παραμονή και ασφαλή εξέταση.

Θα χαρούμε να εξυπηρετήσουμε! Για ραντεβού, πληροφορίες, οδηγίες. Eπικοινωνήστε μαζί μας!

ionio_logo4.png
Νοιαζόμαστε για την υγεία σας!

Λεωφ. Ηρακλείου 202, Νέα Ιωνία, 14231

Τηλ: 210 2715350
210 2715351
Email: ionio@ionioiatriki.gr

Προσβασιμότητα με ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας και Λεωφορεία Α8,602,500 (Στάση Τροχονόμου)

Search