Δευ - Παρ: 6:30 - 21:00
Σάββατο: 7:30-1:30
(+30) 210 2715350-51

Προετοιμασία για Αξονική Θώρακα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΑΞΟΝΙΚΗ ΘΩΡΑΚΟΣ

Ποια προετοιμασία χρειάζεται για μια αξονική τομογραφία θώρακα; 

 

Θα πρέπει να φοράτε άνετα, χαλαρά ρούχα στην εξέταση σας. Μπορεί να σας δοθεί ένα νοσοκομειακό ένδυμα κατά τη διάρκεια της εξέτασης. 

Τα μεταλλικά αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων των κοσμημάτων, των γυαλιών, των οδοντοστοιχιών και των φουρκετών, μπορεί να επηρεάσουν τις τομογραφικές εικόνες. Πρέπει να αφαιρεθούν πριν από την εξέταση. Μπορεί επίσης να σας ζητηθεί να αφαιρέσετε τα ακουστικά βαρυκοήας. Οι γυναίκες θα κληθούν να αφαιρέσουν τα σουτιέν που περιέχουν μεταλλικό υπόστρωμα. Μπορεί να σας ζητηθεί να αφαιρέσετε τυχόν pearcing, αν είναι δυνατόν. 

Θα σας ζητηθεί να μη φάτε και πιείτε τίποτα για λίγες ώρες πριν την αξονική τομογραφία του θώρακα, αν χρησιμοποιηθεί σκιαγραφικό στην εξέταση σας. Θα πρέπει να ενημερώσετε το γιατρό σας για όλα τα φάρμακα που παίρνετε και εάν έχετε αλλεργίες. Αν έχετε γνωστή αλλεργία σε υλικό αντίθεσης, ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει φάρμακα (συνήθως ένα στεροειδές) για να μειώσει τον κίνδυνο μιας αλλεργικής αντίδρασης. Αυτά τα φάρμακα γενικά πρέπει να λαμβάνονται 12 ώρες πριν από τη χορήγηση του σκιαγραφικού υλικού. Για να αποφύγετε περιττές καθυστερήσεις, επικοινωνήστε με το γιατρό σας πριν από τον ακριβή χρόνο της εξέτασης

Επίσης, ενημερώστε το γιατρό σας για τυχόν πρόσφατες ασθένειες ή άλλες ιατρικές καταστάσεις και αν έχετε ιστορικό καρδιακής νόσου, άσθματος, διαβήτη, νεφροπάθειας ή προβλημάτων θυρεοειδούς. Οποιαδήποτε από αυτές τις καταστάσεις μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μιας ασυνήθιστης ανεπιθύμητης ενέργειας. 

Οι γυναίκες θα πρέπει πάντα να ενημερώνουν το γιατρό τους και τον τεχνολόγο του αξονικού τομογράφου εάν υπάρχουν πιθανότητες να είναι έγκυες. 

Θα χαρούμε να εξυπηρετήσουμε! Για ραντεβού, πληροφορίες, οδηγίες. Eπικοινωνήστε μαζί μας!

ionio_logo4.png
Νοιαζόμαστε για την υγεία σας!

Λεωφ. Ηρακλείου 202, Νέα Ιωνία, 14231

Τηλ: 210 2715350
210 2715351
Email: ionio@ionioiatriki.gr

Προσβασιμότητα με ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας και Λεωφορεία Α8,602,500 (Στάση Τροχονόμου)

Search