Δευ - Παρ: 6:30 - 21:00
Σάββατο: 7:30-1:30
(+30) 210 2715350-51

Μικροβιολογικό

ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ - ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Η Μικροβιολογία αποτελεί κλάδο της Ιατρικής  που επικεντρώνεται στη μελέτη  των μικροοργανισμών, στις διαφορετικές στους ιδιότητες, καθώς και στις κλινικές εφαρμογές τους. Στο Μικροβιολογικό τμήμα, πραγματοποιούνται όλες οι βασικές εξετάσεις για την ανίχνευση των μικροοργανισμών.

Στο Μικροβιολογικό εργαστήριο εκτελούνται τόσο άμεσες μικροβιολογικές εξετάσεις όσο και καλλιέργειες βιολογικών υγρών, που μπορούν να λειτουργήσουν είτε προληπτικά για την αποφυγή κάποιας λοίμωξης είτε ως μέσο παρακολούθησης κάποιας χρόνιας λοίμωξης.

Επίσης  γίνονται εξετάσεις ούρων που αφορούν τόσο στην γενική ούρων όσο και στην εξέταση ούρων με μικροσκόπηση αντίθεσης φάσης (phase contrast) για τον προσδιορισμό της προέλευσης των ερυθρών αιμοσφαιρίων (κύστεως ουρητήρων, νεφρικού σπειράματος κ.α.) σε περιπτώσεις αιματουρίας , ανάλυση σπέρματος (σπερμοδιάγραμμα), ορολογικές και μικροσκοπικές εξετάσεις κοπράνων.

Οι μικροβιολογικές εξετάσεις αποτελούν εργαστηριακό εργαλείο του Ιατρικού κλάδου και της Βιολογίας, και επικεντρώνονται:
 1. στη συλλογή για μελέτη των μικροοργανισμών που υπάρχουν στο αίμα
 2. στις διαφορετικές ιδιότητες που τους διέπουν
 3. καθώς και στις κλινικές εφαρμογές τους
Στο Μικροβιολογικό εργαστήριο του διαγνωστικού κέντρου ΙΩΝΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗ, πραγματοποιούνται όλες οι βασικές μικροβιολογικές εξετάσεις (εξετάσεις αίματος, γενική αίματος) για την ανίχνευση αυτών των μικροοργανισμών. Διαθέτουμε ιατρικό εξοπλισμό με σύγχρονους αιματολογικούς αναλυτές πολλαπλών δυνατοτήτων.

Στο πρόσφατα ανακαινισμένο μικροβιολογικό εργαστήριο της ΙΩΝΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗ θα συναντήσετε άριστα καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό, έμπειρους αιματολήπτες και σύγχρονο εξοπλισμό, παράγοντες που είναι σε θέση να σας εγγυηθούν ευχάριστο περιβάλλον, εξετάσεις χωρίς ταλαιπωρία και έγκυρα αποτελέσματα. Με ειδικό εξοπλισμός φροντίζουμε για την ανώδυνη αιμοληψία και την αντιμετώπιση ακόμη και δύσκολων περιπτώσεων όπου οι φλέβες μπορεί να είναι ευπαθείς ή δυσεύρετες , ελαχιστοποιώντας την όποια ενόχληση.
Image

Κυριότερες εξετάσεις του μικροβιολογικού τμήματος μας είναι: 

 • Καλλιέργεια βιολογικών δειγμάτων (ούρα, κόπρανα, σπέρμα, κολπικό έκκριμα, υγρό τραύματος, δερματικές βλάβες, οφθαλμικό έκκριμα, προστατικό έκκριμα, πτύελα, τραχηλικό επίχρισμα, φαρυγγικό επίχρισμα, ουρηθρικό έκκριμα, ρινικό έκκριμα, πύον) 
 • Απομόνωση, ταυτοποίηση και τυποποίηση μικροβίων 
 • Έλεγχος ευαισθησίας στα αντιβιοτικά.
 • Αντιβιόγραμμα για βακτήρια με πολυαντοχή στα αντιβιοτικά
 • Αντιβιόγραμμα για μυκόπλασμα, ουρεόπλασμα
 • Mυκητόγραμμα / καλλιέργεια για ανίχνευση διάφορων ειδών Μυκήτων
 • Έλεγχος ESBL
 • Strept TEST
 • Καλλιέργεια Ξέσματος Νυχιών (χεριών-ποδιών) και από διάφορες δερματολογικές παθήσεις.

Παιδικές αιμοληψίες

Στο προσωπικό μας υπάρχουν συνεργάτες εξειδικευμένοι στις παιδικές  αιμοληψίες. Χρησιμοποιούμε ειδικά υλικά αιμοληψίας για μείωση της ενόχλησης.
Την παιδική αιμοληψία αναλαμβάνει  προσωπικό με εμπειρία σε παιδιατρικό νοσοκομείο και γνώση διαχείρησης των μικρών μας ασθενών. Τόσο ψυχολογικά όσο και στην καλύτερη απόδοση και πιο ευχάριστη αντιμετώπιση της αιμοληψίας.
Ο έμπειρος συνεργάτης μας χρησιμοποιεί ειδικές παιδιατρικές βελόνες σε όλες τις αιμοληψίες οι οποίες έχουν τα εξής πλεονεκτήματα :

    -μικρό μέγεθος μήκους και πλάτους για ελάχιστο τραύμα
    -άριστης ποιότητας κοπής με lazer βελόνες ελάχιστης αίσθησης
    -σύριγγες μικρού όγκου για ελάχιστη – γρήγορη λήψη
    -αποφυγή σημαδιού της αιμοληψίας
και με αυτό τον τρόπο αποφεύγουμε τον τραυματισμό ή και την καταστροφή των φλεβών, που δημιουργούν οι κοινές βελόνες  – μεγάλου μεγέθους – τραχείας κοπής.


Διενεργούμε μικροβιολογικές εξετάσεις υψηλών προδιαγραφών και παρέχουμε ιατρικές υπηρεσίες ανωτέρου επιπέδου, σεβόμενοι πάντα τις ανάγκες και τους προβληματισμούς σας. Μη διστάσετε να μας επισκεφτείτε στο Ιατρικό Διαγνωστικό μας κέντρο στην Νέα Ιωνία ή να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά μαζί μας για να κλείσετε ραντεβού ή να ενημερωθείτε για το κόστος.

Το μικροβιολογικό τμήμα του διαγνωστικού μας εξυπηρετεί όλη την Αθήνα. Είναι πολύ κοντά στις περιοχές Ηράκλειο, Είρηνη, Περισσός, Νέα Ζωή, Χαλάνδρι, Γαλάτσι, Φιλοθέη.

Θα χαρούμε να εξυπηρετήσουμε! Για ραντεβού, πληροφορίες, οδηγίες. Eπικοινωνήστε μαζί μας!

ionio_logo4.png
Νοιαζόμαστε για την υγεία σας!

Λεωφ. Ηρακλείου 202, Νέα Ιωνία, 14231

Τηλ: 210 2715350
210 2715351
Email: ionio@ionioiatriki.gr

Προσβασιμότητα με ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας και Λεωφορεία Α8,602,500 (Στάση Τροχονόμου)

Search