Δευ - Παρ: 6:30 - 21:00
Σάββατο: 7:30-1:30
(+30) 210 2715350-51

Triplex Οσχεού

ΥΠΕΡΗΧΟ ΓΡΑΦΗΜΑ TRIPLEX ΟΣΧΕΟΥ

Το triplex οσχέου χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα για την παραγωγή εικόνων των όρχεων ενός ανθρώπου και των γύρω ιστών. Το triplex οσχέου είναι η κύρια μέθοδος που χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση των διαταραχών των όρχεων, της επιδιδύμης (σωλήνας αμέσως δίπλα σε έναν όρχειο που συλλέγει σπέρμα) και του όσχεου. Ο υπέρηχος είναι ασφαλής, μη επεμβατικός και δεν χρησιμοποιεί ιοντίζουσα ακτινοβολία.

Το doppler triplex οσχέου απαιτεί ελάχιστη ή καθόλου ειδική προετοιμασία.

Τι είναι to Triplex Οσχέου;

Η απεικόνιση με υπερήχους του όσχεου παρέχει εικόνες των όρχεων των αρσενικών και των περιβαλλόντων ιστών.

To triplex οσχέου αποτελεί ασφαλή και ανώδυνη εξέταση και παράγει εικόνες από το εσωτερικό του σώματος χρησιμοποιώντας ηχητικά κύματα. Η απεικόνιση του οσχέου με υπερήχους, ονομάζεται επίσης σάρωση υπερήχων οσχέου ή υπερηχογράφημα όρχεων, περιλαμβάνει τη χρήση ενός μικρού μετατροπέα (ανιχνευτής) και πηκτώματος υπερήχων τοποθετημένου απευθείας στο δέρμα.

Τα ηχητικά κύματα υψηλής συχνότητας μεταδίδονται μέσα στο σώμα. Ο μορφοτροπέας συλλέγει τους ήχους και ένας υπολογιστής στη συνέχεια χρησιμοποιεί αυτά τα ηχητικά κύματα για να δημιουργήσετε μια εικόνα. Τα triplex οσχέου δεν χρησιμοποιούν ιοντίζουσα ακτινοβολία, επομένως δεν υπάρχει έκθεση του εξεταζόμενου στην ακτινοβολία. Επειδή οι εικόνες triplex οσχέου συλλαμβάνονται σε πραγματικό χρόνο, μπορούν να δείξουν τη δομή και την κίνηση των εσωτερικών οργάνων του σώματος, καθώς και το αίμα που ρέει μέσα από τα αιμοφόρα αγγεία.

Το triplex οσχέου είναι μια μη επεμβατική ιατρική εξέταση που βοηθάει τους γιατρούς να διαγνώσουν και να θεραπεύσουν σχετικές ιατρικές παθήσεις.

Τα υπερηχογραφήματα στην ΙΩΝΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗ, πραγματοποιούνται από ιατρικό προσωπικό, με υψηλή επιστημονική κατάρτιση, με τον νέο και σύγχρονο έγχρωμο υπερηχοτομογράφο, τελευταίας ψηφιακής τεχνολογίας, της εταιρείας TOSHIBA.

Το συγκεκριμένο σύστημα υπερήχων, είναι κατάλληλα σχεδιασμένο ώστε να μας παρέχει άριστη ευκρίνεια εικόνας αλλά και να ανταποκρίνεται με ιδιαίτερη αξιοπιστία στις σύγχρονες απαιτήσεις της γενικής ακτινολογίας- παθολογίας, καλύπτοντας με επιτυχία το ευρύ φάσμα και την ποικιλομορφία των κλινικών αναγκών του εξεταζόμενου.


Image

Γιατί και πως γίνεται το triplex του οσχέου;

Το triplex του οσχέου είναι η κύρια μέθοδος απεικόνισης που χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση των διαταραχών των όρχεων, της επιδιδύμης και του οσχέου. Αυτή η εξέταση χρησιμοποιείται συνήθως για:

 • Να καθοριστεί εάν μια μάζα στο όσχεο που αισθάνεται ο ασθενής ή ο γιατρός είναι κυστική ή στερεά και ποια είναι η θέση της.
 • Να διαγνωστούν τα αποτελέσματα ενός τραύματος στην περιοχή του ομφαλού.
 • Να διαγνωστούν τα αίτια του πόνου των όρχεων ή οιδήματος όπως φλεγμονή ή στρέψη.
 • Να αξιολογηθούν τα αιτία της υπογονιμότητας όπως η κιρσοκήλη.
 • Να προσδιοριστεί η θέση των όρχεων.

Το triplex του οσχέου μπορεί συχνά να ανιχνεύσει έναν απουσιάζοντα ή μη παραμορφωμένο όρχι. Εκτιμάται ότι περίπου το 3% των αγοριών-μωρών έχουν έναν ακανόνιστο όρχι. Ο όρχεις μεταναστεύει κανονικά από την κοιλιακή χώρα κάτω από ένα σύντομο πέρασμα που ονομάζεται ινσουλινικός σωλήνας και έπειτα στη συνήθη θέση στον σαρκικό σάκο πριν από τη γέννηση.

Αν δεν υπάρχει στον σκωληνωτό σάκο, ο όρχις μπορεί να έχει σταματήσει στην περιοχή του βουβώνα, οπότε η εξέταση με υπερηχογράφημα triplex του οσχέου, θα το δείξει. Εάν ο όρχις δεν έχει απομακρυνθεί από την κοιλιακή κοιλότητα, μπορεί να μην είναι εμφανής με triplex του οσχέου.

Το triplex του οσχέου μπορεί να εντοπίσει τη στρέψη των όρχεων, την περιστροφή του σπερματοζωαρίου που περιέχει τα αγγεία που τροφοδοτούν το αίμα στον όρχι. Η στρέψη των όρχεων προκαλείται από ασυνήθιστα χαλαρές προσκολλήσεις ιστών που σχηματίζονται κατά την ανάπτυξη του εμβρύου. Η στρέψη εμφανίζεται συχνά κατά την εφηβεία και λιγότερο συχνά στη νεογνική περίοδο και είναι πολύ οδυνηρή. Η στρέψη απαιτεί άμεση χειρουργική επέμβαση για την αποφυγή μόνιμης βλάβης του όρχεως.

Στο triplex οσχέου και αιμοφόρων αγγείων μπορεί να εμφανίζονται μάζες που μπορούν να εκτιμηθούν με υπερήχους. Οι μάζες τόσο έξω όσο και εντός των όρχεων μπορεί να είναι καλοήθεις ή κακοήθεις και πρέπει να αξιολογούνται μόλις εντοπιστούν.

Η διαδικασία ενός triplex του οσχέου είναι η εξής: Αφού ξαπλώσετε στο τραπέζι εξέτασης, ο ακτινολόγος (γιατρός ειδικά εκπαιδευμένος για την επίβλεψη και ερμηνεία ακτινολογικών εξετάσεων) ή ο τεχνικός του υπερηχογράφου θα εφαρμόσει ζελέ με βάση το ζεστό νερό στην περιοχή του οσχέου. Το πήκτωμα θα βοηθήσει τον μετατροπέα να κάνει ασφαλή επαφή με το σώμα και να εξαλείψει τους θύλακες αέρα ανάμεσα στον μετατροπέα και το δέρμα που μπορεί να εμποδίσει τα ηχητικά κύματα να διεισδύσουν στο οσχέο σας.

Ο μορφοτροπέας τοποθετείται στο σώμα και μετακινείται εμπρός και πίσω στην περιοχή του οσχέου μέχρι να ληφθούν οι επιθυμητές εικόνες. Μπορεί να αισθανθείτε πίεση ή μικρό πόνο από τον μορφοτροπέα. Μόλις ολοκληρωθεί το triplex του οσχέου , το καθαρό τζελ υπερήχων θα σκουπιστεί από το δέρμα σας.

Οι εξετάσεις με υπερηχογράφημα triplex οσχέου είναι ανώδυνες και είναι εύκολα ανεκτές από τους περισσότερους ασθενείς. Η triplex απεικόνιση του οσχέου ολοκληρώνεται συνήθως εντός 15 λεπτών, αν και μερικές φορές χρειάζεται περισσότερος χρόνος. Μετά από μια υπερηχογραφική εξέταση triplex οσχέου, θα πρέπει να μπορείτε να συνεχίσετε αμέσως τις κανονικές σας δραστηριότητες.

Πλεονεκτήματα triplex οσχέου έναντι άλλων εξετάσεων

 • Το triplex οσχέου είναι μη επεμβατική εξέταση.
 • Περιστασιακά, ένα triplex οσχέου μπορεί να είναι προσωρινά δυσάρεστη, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι επώδυνη.
 • Το triplex οσχέου είναι ευρέως διαθέσιμος, εύκολος στη χρήση και λιγότερο ακριβός από άλλες μεθόδους απεικόνισης.
 • Η απεικόνιση με υπερήχους triplex είναι εξαιρετικά ασφαλής και δεν χρησιμοποιεί ιοντίζουσα ακτινοβολία.
 • Η σάρωση με υπερήχους σε ένα triplex οσχέου δίνει μια σαφή εικόνα των μαλακών ιστών που δεν εμφανίζονται καλά στις εικόνες ακτίνων Χ.
 • Ο υπέρηχος παρέχει απεικόνιση σε πραγματικό χρόνο, καθιστώντας το ένα καλό εργαλείο για την καθοδήγηση ελάχιστα επεμβατικών διαδικασιών όπως βιοψίες βελόνας και αναρρόφηση υγρών.

Μειονεκτήματα triplex οσχέου

 1. Ο υπερηχογράφος του οσχέου είναι χρήσιμος για την ανεύρεση ανωμαλιών όπως οι μάζες στο όσχεο ή τους όρχεις. Ωστόσο, δεν επιτρέπει πάντα την ακριβή διάγνωση (δηλαδή, ο ακριβής τύπος ιστού που αποτελείται από μάζα, ειδικά όταν η μάζα είναι στερεή).
 2. Οι εικόνες ροής αίματος των όρχεων δεν είναι πάντοτε αξιόπιστες για τον προσδιορισμό της παρουσίας ή της απουσίας αίματος σε έναν όρχι που έχει στριφογυρίσει.

 

Θα χαρούμε να εξυπηρετήσουμε! Για ραντεβού, πληροφορίες, οδηγίες. Eπικοινωνήστε μαζί μας!

ionio_logo4.png
Νοιαζόμαστε για την υγεία σας!

Λεωφ. Ηρακλείου 202, Νέα Ιωνία, 14231

Τηλ: 210 2715350
210 2715351
Email: ionio@ionioiatriki.gr

Προσβασιμότητα με ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας και Λεωφορεία Α8,602,500 (Στάση Τροχονόμου)

Search