Δευ - Παρ: 6:30 - 21:00
Σάββατο: 7:30-1:30
(+30) 210 2715350-51

Παγκόσμια Ημέρα Ανοσολογίας 29 Απριλίου

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΑΣ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Από το 2004 η Ευρωπαϊκή Ένωση Ανοσολογικών Εταιρειών (EFIS), καθιέρωσε τον εορτασμό της Ημέρας της Ανοσολογίας στις 29 Απριλίου με στόχο να ενημερώσει για το σημαντικό ρόλο που κατέχει η επιστήμη της Ανοσολογίας στη διαμόρφωση της υγείας στις σύγχρονες κοινωνίες.

Σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Ανοσολογίας, η Παγκόσμια Ημέρα Ανοσολογίας που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου σε συνεργασία με την EFIS (European Federation of Immunological Societies), έχει σκοπό να ενωθεί και να δυναμώσει η φωνή όλων των Ανοσολόγων του κόσμου προς το ευρύ κοινό, ώστε να προβληθεί η δυναμική που ασκεί η επιστήμη της Ανοσολογίας στην δημόσια υγεία και την ποιότητα της ζωής και να αυξηθεί με αυτόν τον τρόπο η επαγρύπνηση για την διατήρηση της επάρκειας του ανοσιακού συστήματος.

Image

Η Ανοσολογία είναι θεμελιώδης κλάδος της Ιατρικής που ασχολείται με τους μηχανισμούς άμυνας του ανθρώπινου οργανισμού απέναντι σε κάποιον εξωτερικό βλαπτικό παράγοντα και τους τρόπους βελτίωσής τους. Το AIDS, οι ιογενείς ηπατίτιδες, η φυματίωση, ο καρκίνος, τα αυτοάνοσα νοσήματα, η αλλεργία, οι αποβολές, οι ανοσοανεπάρκειες, οι αιματολογικές δυσκρασίες, είναι μερικά από τα νοσήματα που εξαρτώνται σε ένα μεγάλο βαθμό από το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού. Σοβαρές λοιμώξεις, καρκίνος, συστηματικά ρευματικά νοσήματα και αλλεργίες προκύπτουν από ανεπάρκεια της άμυνας του οργανισμού ή αδυναμία επιτυχούς χειρισμού των καθημερινών βλαπτικών αιτίων που αντιμετωπίζει το ανοσιακό σύστημα. Οι εμβολιασμοί αποτελούν ενδεικτικό παράδειγμα επιτυχούς χειρισμού της ανοσιακής απόκρισης. Πολλά λοιμώδη νοσήματα, όπως η ευλογιά, η ερυθρά, η διφθερίτιδα, ο τέτανος και η πολιομυελίτιδα, δεν αποτελούν πλέον κίνδυνο για την Ευρώπη, λόγω επιτυχούς ανάπτυξης και χορήγησης των εμβολίων. Η μεταμόσχευση έγινε πραγματικότητα καθώς κατανοήθηκε η λειτουργία του ανοσιακού συστήματος που οδηγεί σε απόρριψη τα ξένα κύτταρα και με ποιους χειρισμούς καταστέλλεται η αντίδραση αυτή. Η Ελλάδα ενώνει και πάλι την φωνή της, μαζί με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες σ’ αυτή την εκστρατεία ενημέρωσης του ευρέος κοινού, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, για το ρόλο της ανοσολογίας στην ποιότητα ζωής του ανθρώπου, ένα ρόλο που δεν έχει γίνει ακόμη πλήρως κατανοητός και γνωστός από όλο τον κόσμο.

Θα χαρούμε να εξυπηρετήσουμε! Για ραντεβού, πληροφορίες, οδηγίες. Eπικοινωνήστε μαζί μας!

ionio_logo4.png
Νοιαζόμαστε για την υγεία σας!

Λεωφ. Ηρακλείου 202, Νέα Ιωνία, 14231

Τηλ: 210 2715350
210 2715351
Email: ionio@ionioiatriki.gr

Προσβασιμότητα με ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας και Λεωφορεία Α8,602,500 (Στάση Τροχονόμου)

Search