Δευ - Παρ: 6:30 - 21:00
Σάββατο: 7:30-1:30
(+30) 210 2715350-51

Ανίχνευση κορονοϊού COVID 19

Η Ιώνιο Ιατρική είναι από τα λίγα πιστοποιημένα διαγνωστικά κέντρα για τη διενέργεια της εξέτασης!

Το εργαστήριο μας κάτω από συνθήκες πλήρους ασφάλειας, άνεσης και διακριτικότητας διενεργεί τις εξετάσεις : 

  • Μέθοδος: RT-PCR. Μέθοδος παγκοσμίως αποδεκτή με το μεγαλύτερο ποσοστό ευαισθησίας και ειδικότητας. 
  • Ανίχνευση αντισωμάτων IgG IgM  SARS-CoV-2. Δίνει την δυνατότητα γρήγορης παροχής πληροφοριών περί νόσησης από τον ιό η όχι. 
  • Rapid test αντιγόνου COVID – 19. Χρήσιμο εργαλείο καθώς ανιχνεύοντας άμεσα (αποτέλεσμα σε 15 λεπτά) ποιος νοσεί αποτρέπουμε την εξάπλωση του ιού, σπάζοντας την αλυσίδα μετάδοσης. 
Ανίχνευση αντισωμάτων IgG IgM
Ο έλεγχος παρουσίας ειδικών IgG αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού COVID-19 σε συνδυασμό με τα ιστορικό του ασθενούς θα μας δείξει, αν ο εξεταζόμενος έχει έρθει σε επαφή με τον ιό.

Σημειώνεται ότι τα αντισώματα είναι περισσότερο αυξημένα αν ο ασθενής είχε συμπτώματα, ενώ είναι σε χαμηλό τίτλο αν η μόλυνση με τον ιό παρέμεινε χωρίς συμπτώματα. Επίσης φαίνεται ότι τα αντισώματα αυξάνουν μετά την 14-21 μέρα από την αρχή των συμπτωμάτων.

Τα τεστ αντισωμάτων βοηθούν τους επιστήμονες να καταλάβουν πόσο χρόνο μένουν τα αντισώματα στο σώμα και αν παρέχουν ανοσία. Επίσης, βοηθάει στη χάραξη πολιτικών υγείας γνωστοποιώντας παραμέτρους για τη διασπορά του ιού.

Μέθοδος: RT-PCR
Η μοριακή μέθοδος RT-PCR όπου ανιχνεύονται ιικά σωματίδια του ιού. Τα δείγματα εκτελούνται με την τεχνική της μοναδιαίας ανάλυσης, αυξάνοντας έτσι την αξιοπιστία του αποτελέσματος.Η μοριακή εξέταση ανταποκρίνεται τόσο σε συμπτωματικά όσο και μη συμπτωματικά άτομα, ενώ η ταυτόχρονη διενέργεια του τεστ των IGG αντισωμάτων, προσδίδει μια σαφή εικόνα για το αν κάποιος νόσησε στο παρελθόν ή αν νοσεί την ώρα της διενέργειας του τεστ.

Rapid test αντιγόνου COVID – 19

Το test αντιγόνου με ευαισθησία 93,3% και ειδικότητα 99,4%, ανώδυνα, εύκολα, ταχύτατα αλλά και πολύ πιο οικονομικά σε σχέση με τον μοριακό έλεγχο με PCR (που αποτελεί εξέταση αναφοράς), το τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου PANBIO COVID-19 Ag, μας δίνει άμεσα μία πρώτη πληροφορία, εάν έχουμε πράγματι έρθει σε επαφή με τον νέο κορωναϊό και κυρίως εάν είμαστε μεταδοτικοί.

Εφαρμόζεται ως πρώτη γραμμή άμυνας, διότι ανιχνεύοντας άμεσα ποιος νοσεί, αποτρέπει την εξάπλωση του ιού, ¨σπάζοντας¨ την αλυσίδα μετάδοσης, εφόσον δεν υπάρχει η χρονοβόρα αναμονή παραλαβής αποτελεσμάτων και ο ασθενής απομονώνεται στην περίπτωση που το αποτέλεσμα βγει θετικό.

Μπορεί να αξιοποιηθεί από όλους όσους έχουν συμπτώματα, προκειμένου να νιώθουν ασφαλείς, οι ίδιοι και οι οικείοι τους στην καθημερινότητα, αλλά και όπου υπάρχει μαζική προσέλευση πληθυσμού, όπως σχολεία, γηροκομεία, αθλητικοί σύλλογοι, εργασιακό περιβάλλον κ.λ.π.

Από τις αρχές της πανδημίας μέχρι και σήμερα διαθέτουμε ειδικά οργανωμένη κινητή μονάδα για την πραγματοποίηση τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού στο χώρο σας.

Κατ'οίκον τεστ κορωνοϊού

Από τις αρχές της πανδημίας μέχρι και σήμερα διαθέτουμε ειδικά οργανωμένη κινητή μονάδα για την πραγματοποίηση τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού στο χώρο σας.


Τα πλεονεκτήματα της κατ’οίκον δειγματοληψίας είναι:

✔ Αποφυγή περιττών και επίφοβων μετακινήσεων

✔ Ειδικά εκπαιδευμένο και με όλα τα μέτρα ασφαλείας εφοδιασμένο, νοσηλευτικό προσωπικό

✔ Έγκυρη και εύκολη διαδικασία

✔ Άμεσο ΡαντεβούΕταιρικά πακέτα

Οι ομαδικές δειγματοληψίες πραγματοποιούνται στο χώρο σας με απόλυτη ασφάλεια και απόλυτη τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας για τον κορωνοϊό αλλά και την προστασία των προσωπικών δεδομένων του προσωπικού σας. Το κέντρο μας διενεργεί σε συνεργασία με επιχειρήσεις κάθε τομέα , περισσότερα απο 200 τεστ καθημερινά στον χώρο των επιχειρήσεων.

Θα χαρούμε να εξυπηρετήσουμε! Για ραντεβού, πληροφορίες, οδηγίες. Eπικοινωνήστε μαζί μας!

ionio_logo4.png
Νοιαζόμαστε για την υγεία σας!

Λεωφ. Ηρακλείου 202, Νέα Ιωνία, 14231

Τηλ: 210 2715350
210 2715351
Email: ionio@ionioiatriki.gr

Προσβασιμότητα με ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας και Λεωφορεία Α8,602,500 (Στάση Τροχονόμου)

Search